top of page
חיפוש
  • תמונת הסופר/תיובל אדלר

הרדאר של יובל מציג: טקס פרסי הרדאר תש"ף

עברה שנה מהטקס הקודם והגיע הזמן להכריע מיהם הזוכים הגדולים של שנת תש"ף החולפת. זו הייתה שנה מלאה בהפתעות - במוזיקה וגם במציאות. השינויים הקיצוניים שהמוזיקאים עברו השנה השפיעו על זהות הזוכים בקטגוריות השונות. כמו בטקס הקודם, חשוב לי להדגיש שכל האמנים ראויים לזכות בתארים מכיוון שכולם עשו דברים מדהימים השנה. שנתחיל?



פריצת השנה


המקום השלישי: נומקה



המקום השני: איציק פצצתי



פריצת השנה: תמיר בר (שם טוב האבי)

לפני שמונה שנים עלתה לראשונה אופרת ההיפ-הופ הראשונה בישראל, "העיר הזאת" בכיכוב שלישיית ויקטור ג'קסון. השנה היוצר תמיר בר החליט לקחת את אופרות ההיפ-הופ צעד אחד ענק קדימה ולהפיק סרט ראפ בשיתוף תאגיד השידור הציבורי "כאן". הסיפור של תמיר הציג לנו את סיפורו של אדם שם-טוב, צעיר שעובר טיפול שיניים בגז הרדמה ומגלה שהוא מסוגל לעשות טראפ תחת השפעת החומר. הסרט הצליח הרבה מעבר למשוער וצבר למעלה ממיליון צפיות תוך חודש אחד בלבד. הצלחת הסרט זיכתה אותו במעמד של סרט קאלט ואת תמיר בתואר "פריצת השנה" לשנת תש"ף.


תגובתו של תמיר טרם נמסרה עד מועד פרסום התוצאות.


תמיר בר החליט לקחת את אופרות ההיפ-הופ צעד אחד ענק קדימה ולהפיק סרט ראפ בשיתוף התאגיד


פרוייקט השנה - קטגוריה חדשה!


מקום שלישי: שרות זלדה - אי במערבולת



מקום שני: Play Together



פרוייקט השנה: הגל השני

משבר הקורונה שפקד אותנו השנה הציב את המוזיקאים הישראלים בפני אתגר משמעותי: ההופעות שתוכננו בוטלו והם נאלצו לשהות בבתיהם לאורך תקופה ממושכת. בזמן זה קבוצה של למעלה ממאה מוזיקאי אינדי ושדרני רדיו, בהם דורון טלמון ומתי גלעד (ג'יין בורדו), רועי ריק, רועי רבינוביץ' ויוסי מזרחי (הקולקטיב), דניאל רובין, סיוון טלמור, תומר ישעיהו, אקו, יואב יפת וקוטנר, התכנסו וירטואלית ויצרו את אחד הפרוייקטים הגדולים של האינדי הישראלי בשנים האחרונות - פרוייקט "הגל השני". קבוצה זו יצרה 32 שירים שונים שאוגדו באלבום כפול ונהדר שייצא ממש בראשון הקרוב: "נקיון כפיים". העבודה המסיבית הזו זיכתה את הפרוייקט בתואר "פרוייקט השנה" לשנת תש"ף.


יוזם הפרוייקט, רועי ריק, בתגובה מיוחדת לזכייה: "לכבוד הוא רב לנו כאן במשרדי הגל השני לקבל את הפרס המכובד והמשובח, והפרויקט כלל עוד לא הסתיים, והשנה אפילו עוד לא הסתיימה לה – מי יודע עוד מה עלול לבוא, לטוב ולרע...

הגל השני הזה החל מתוך ערבוב של שעמום וחרדה קיומית, וקרם עור וגידים מתוך רצון לתפוס את הרגע, ואז החל לצאת לעולם מתוך אמונה מתחדשת באמנות שהיא מוזיקה, וביכולת שלה לחבר – יוצרים ויוצרות, מאזינים ומאזינות, ולהזכיר לכל אחד מהם את האפשרות לטוב שטמונה בנו (ואת האפשרות שכל זה עלול להסתיים בקרוב). זה פרויקט שיוצא ללא יח"ץ, וללא מימון, והמטבע היחידי בו הוא לב. ועל כן נרצה להודות לכל מי שמאזין ואוהב ומצטרף למחתרת שלנו, במיוחד בזמנים לא פשוטים אלו. אנחנו בעיצומו של הגל, ועוד הרבה דברים יפים לפנינו".


רועי ריק: אנחנו בעיצומו של הגל, ועוד הרבה דברים יפים לפנינו

להקת השנה


מקום שלישי: טיפקס


מקום שני: פול טראנק



להקת השנה - זהו זה 2020

דבר טוב נוסף שהגיע בעקבות מגפת הקורונה הוא האיחוד המוצלח של חברי זהו זה בתאגיד. גידי, דובל'ה, מוני, קושניר ובראבא נקראו לדגל עם תחילת המשבר ועלו בשתי עונות איחוד מוצלחות שהכניסו הרבה הומור לימים המבולבלים של המגפה והסגר. אחד מהרגעים המוצלחים של האיחוד הוא הקאבר השבועי שהלהקה מבצעת בתכנית בעיבודו של אמיר לקנר המוכשר. בין השירים אפשר למצוא את "מיליונים", "כל עוד" ו"צל עץ תמר" ששברו את הרשת ואת הרדיו לאחר יציאתם. העיבודים הנהדרים של אמיר וההרמוניה הנהדרת של החבורה זיכו אותה בתואר "להקת השנה" לשנת תש"ף.


תגובתם של גידי וקושניר בשם הלהקה לרגל הזכייה:


זמר השנה


המקום השלישי: ירמי קפלן



המקום השני: עמית אולמן



זמר השנה: יובל מנדלסון

עם תחילת הסגר בגל הראשון המורה לאזרחות יובל מנדלסון מצא פתרון יצירתי שבו הוא יוכל להמשיך ללמד את המקצוע כשהוא עושה את מה שהוא אוהב במיוחד: אלבום שירים שמוקדש להכנה לבחינת הבגרות תחת שם הבמה "יובל המנוול". בין הנושאים עליהם יובל שר אפשר למצוא את זכויות האדם והאזרח, עקרון הגבלת השלטון ושלטון העם. יובל מנצל את השירים באזרחות גם להעברת ביקורת פוליטית על השלטון, כזו שרלוונטית במיוחד בימינו. האלבום "אזרחות טובה" של יובל מנדלסון הוא אמצעי נהדר ללמוד על המצב הפוליטי המורכב בו אנחנו נמצאים כך שהוא מזכה את יובל בתואר "זמר השנה" לשנת תש"ף.


תגובתו של יובל מנדלסון: "אדוני היושב ראש, כנסת נכבדה, תודה על בחירתכם בי כזמר השנה. מבטיח לייצג אתכם נאמנה, בארץ ובגולה. מתכנן לכם הפתעות והרפתקאות אינסוף כבר בשנת הלימודים תשפ"א. שנהיה לראש ולא לזנב, מנדלסון יובל".


יובל מנדלסון: מתכנן לכם הפתעות והרפתקאות אינסוף כבר בשנת הלימודים תשפ"א

זמרת השנה


המקום השלישי: עומר מושקוביץ



המקום השני: דניאלה ספקטור



זמרת השנה: איה כורם

השנה החולפת הייתה שנה פורייה מאוד עבור איה כורם: היא נפתחה בשחרור ה-EP הנהדר "שלך, א. כורם" שתיעד את סיבוב ההופעות שהקדישה לשיריו המתורגמים של לאונרד כהן ז"ל ומסתיימת בהקלטות אחרונות של אלבומה המלא השישי שיראה אור בקרוב. אחד מהשיאים של איה השנה הוא השיר "לא עושים את זה ככה" בו היא מנסה את מזלה בראפ בהדרכתו של לא אחר מאשר רביד פלוטניק. ניסיון זה הכניס את השיר לפלייליסט של גלגלצ בנוסף לסינגל "רק אהבה" המשותף לה ולבן זוגה אדם בן אמיתי. השיר "לא עושים את זה ככה" וה-EP "שלך, א. כורם" מזכים את איה בתואר "זמרת השנה" לשנת תש"ף.


תגובתה של איה טרם נמסרה עד מועד פרסום התוצאות.


אחד מהשיאים של איה השנה הוא השיר "לא עושים את זה ככה" בו היא מנסה את מזלה בראפ

שיר השנה


המקום השלישי: אלדר קדם - בשבילה זה טוב



המקום השני: פרישמן מארח את הילה הויזמן - יום אחד



באמצע חודש מרץ, עם תחילת תקופת הקורונה, רעות זורמן שחררה את סינגל הבכורה שלה "דרך מים". השיר המעולה שהיא הוציאה מלמד אותנו שאנחנו פשוט צריכים לזרום עם המציאות ולא להתווכח עם שינויים קיצוניים כמו כניסה לסגר. המסר של רעות והתזמון המדוייק של הוצאת השיר מזכים את "דרך מים" בתואר "שיר השנה" לשנת תש"ף.


תגובתה של רעות זורמן: "'דרך מים' יצא בתקופה מאתגרת, התחלת הקורונה, סינגל ראשון מאלבום בכורה, העולם נעצר ונכנס לסגר בדיוק ביום שבו "דרך מים" יצא. עם כל האתגרים האלה, "דרך מים" קיבל תגובות מרגשות ומשמחות ומצא מקום בליבם של אנשים. זה שיר על זוגיות, על תקווה ועל רצון לעבור ביחד את כל מה שיבוא. עם השיר הזה אני מרגישה שעברתי הרבה שינויים ויש עוד הרבה מרחק לעבור ועוד הרבה מוזיקה בדרך. תודה ליובל שנתן את המקום הזה לסינגל הבכורה שלי, על המוזיקה המצוינת ברדאר, על ההתעמקות ועל ההקשבה למילים".


רעות זורמן: הרבה שינויים ויש עוד הרבה מרחק לעבור ועוד הרבה מוזיקה בדרך

שתהיה לכולנו שנה טובה מלאה במוזיקה ישראלית משובחת! תשמרו על הבריאות!

161 צפיותתגובה 1

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page